Onnenpekka – Lucky fellow

Mieheni – onnenpekka. Siis muutenkin kuin vain siksi, että on meikäläisen kanssa naimisissa 😉 No, tällä tarkoitan enemmän sitä, että hänellä käy yleensä hyvä mäihä, kaikennäköisissä arvonnoissa yms. Hmm, pitäisiköhän hänen lotota? Kun minä ja lapset olimme Suomessa, Mies oli työreissussa mm. Manchesterissa. Kun hän oli lentokentällä palaamassa takaisin Müncheniin, hän osui paikalle juuri, kun lentokentällä alkoi Singapore Airlinesin järjestämä matkalaukkujen huutokauppa.

My Husband – lucky fellow. Not only because he married me 😉 Haha, what I actually mean with this is that he’s always very lucky in e.g. draws. Maybe he should do lottery? When me and the kids were in Finland, he went on a business trip to Manchester. When he was flying back to Munich, there was a baggage auction at the airport organized by Singapore Airlines.

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuu kaikille kadonneille matkalaukuille? En ollut koskaan edes ajatellut asiaa, koska itseltäni ei ole koskaan kadonnut matkalaukkua (ja vain kerran tullut perille myöhässä). Mutta ilmeisesti matkalaukkuja häviää kuitenkin sen verran, että useilla lentokentillä järjestetään moisia huutokauppoja silloin tällöin. Esim. Münchenin lentokentällä seuraava huutokauppa järjestetään 8.9.2012, tsekkasin netistä.

Have you ever wondered what happens to all the luggage that gets lost? I had never actually thought about it, because luckily my luggage always found its way back to me (and only ones arrived late). But apparently luggage do get lost and these kinds of auctions are organized in several airports every now and then. E.g. the next one in Munich airport will be held on the 8th of September, checked it in the internet.

Homma toimii siis niin, että huutokaupassa huutajat näkevät vain suljetun matkalaukun, sisällöstä ei ole tietoa. Sisällä voi olla siis vaikka mitä vanhoista likaisista kalsareista lähtien… Jännitys on siis suuri, kun huudetun laukun pääsee avaamaan.

How does it work? Well, at the auction the bidders only see the closed luggage, there’s no knowledge about the context. There can be anything inside, starting from old used underwear… So it’s pretty exciting to open the luggage that you have bought.

Mies siis osti Manchesterin huutokaupasta matkalaukun 60 punnalla. Avasi sen ja huomasi, että se oli täynnä naisten vaatteita. Hän ei voinut ottaa lennolleen mukaan enää toista matkalaukkua, joten hän myi huutamansa matkalaukun 60 punnalla eteenpäin. Ja pakkasi vaatteet omaan matkalaukkuunsa ja toi kotiin. Koska huutokauppa oli Singapore Airlinesin, hän ajattelin vaatteiden kuuluneen jollekin pienelle aasialaiselle naisihmiselle, joka todennäköisesti oli pienempi kuin minä. Ei sillä, että minäkään nyt mikään jättiläinen olisin, mutta kyllähän aasialaiset naiset yleensä aika pienikokoisia ovat.

So, Husband bid and bought a luggage at the auction in Manchester for 60 pounds. He opened it and saw that it was full of women’s clothes. He wasn’t able to take a second suitcase on his flight, so he sold the luggage he bought for 60 pounds for someone there. And packed the clothes in his own suitcase and brought home. Because the auction was organized by Singapore Airlines, he thought that the clothes had belonged to some tiny Asian woman, who would surely be smaller than me. Not that I would be a giant either, but Asian women are generally quite small.

Kun palasin Suomesta kotiin, löysin suuren vaateröykkiön olohuoneesta ruokapöydältämme, mutta se ei ollut ensimmäinen setvittävä asia. Siirsin niitä vain vähän syrjään ja ajattelin jättää setvimisen miehelleni. Kotiin tultuaan hän pyysi minua kokeilemaan muutamaa vaatekappaletta, ihan vaan huvikseen. No, minähän kokeilin ja katsopas kummaa, ne olivat juuri minun kokoani! Ja lähes kaikki vaatteet olivat vieläpä sellaisia, joista pidin. Muutama liian erikoinen juttu siellä oli ja pari liian pientä mekkoa ja paitaa, ne annoin eteenpäin. Ja kappas, siellä oli hyviä merkkejäkin. Muutaman Zaran ja H&M:n vaatteen lisäksi siellä oli mm. Guess, Paul Frank, YSL, Levis, Kappa, Miss Sixty ja joitain aasialaisia merkkejä. Eli en voi muuta sanoa kuin kiitos, rakas Mieheni, uusista vaatteista! Mieletön tuuri! 🙂

When I came home from Finland, I found a big pile of clothes on our dining table, but it wasn’t really the first thing that I wanted to sort out. I just moved them a bit aside and thought that I leave them for my husband to sort out. When he came home he asked me to try out a few pieces, just for fun. Well, I tried them on and surprise, they were just my size! And I liked almost all of them. There were a couple of weird things and a few dresses and shirts too small, those I gave to a friend. And they were also good brands. In addition to a couple of Zara and H&M things there were brands like Guess, Paul Frank, YSL, Levis, Kappa, Miss Sixty and some Asian brands. So I can only say, thank you my darling husband, for a new wardrobe! How lucky! 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s