Ruokaturistina New Yorkissa – I’m a food tourist in New York

Nyt päästäänkin meikäläisen lempiaiheeseen, ruokaan🙂 Ah sitä tunnetta, kun viime vuonna vegaaniruokavalioon siirryttyämme tajusin, että New York ja varsinkin Manhattan on täynnä vegaani- ja vegaaniystävällisiä ravintoloita! Tadaa, kerrankin olisi helppo mennä ulos syömään eikä tarvitsisi tavata ruokalistaa löytääkseen jotain sopivaa murkinaa. Ja niinhän sitä todellakin kävi. No, ei vegaaniravintoloita Manhattanillakaan ihan joka korttelissa ole (kuten Starbucks-kahviloita…), mutta valinnanvaraa löytyi kun vaan tsekkasi etukäteen. Meikäläinen olikin sitten pieni ruokaturisti, joka kuvasi lähes kaiken, mitä suustansa alas pisti😉

Now to my favourite topic, food🙂 Oh that wonderful feeling when after starting to eat vegan last year I realized that New York, and especially Manhattan, is full of vegan and vegan-friendly restaurants! Lovely, for once it would be easy to go out for a dinner and there would be no need to spell the menu in order to find suitable food. And that’s exactly what happened. Well, there aren’t vegan restaurants in every street corner in Manhattan (as Starbucks…), but there was enough options as long as you checked them beforehand. So, I became a little food tourist that took photos of almost everything that went down my throat😉

DSC_0007 - Copy

Jaetut alkupalat Candle 79:ssa.
Shared starters in Candle 79.

Ja mikä ihaninta, ruoka oli todella hyvää. Kävimme neljässä “kunnon” vegaaniravintolassa: Candle 79, FranciaWild Ginger ja Blossom. Niistä voiton vei minun mielestäni Blossom, vaikkakin kaikissa paikoissa ruoka oli hyvää. Hyväksi kakkoseksi tuli Candle 79, jossa kävimme syömässä ensimmäisenä iltanamme kälyni ja miehensä kanssa. Francia ja Wild Ginger ovat molemmat aasialaistyyppisiä vegaaniravintoloita, nekin suosittelemisen arvoisia. Olisimme vielä viimeisenä päivänä halunneet lounastaa Sacred Chow -nimisessä vegaanibistrossa, mutta kun olimme oikeassa osoitteessa, emme löytäneet ko. ravintolaa mistään..? Siinä vaiheessa harmitti hieman, että olimme aiemmin päivällä ohittaneet Angela Kitchen -ravintolan (jota myös oli kehuttu), mutta enää ei ollut aikaa lähteä takaisin. Ehkä sitten ensi kerralla?😉 Meikäläiselle iski kyllä kunnon seitan-kipinä noista ravintoloista, sen verran taidokkaasti sitä käytettiin ravintoloiden ruoissa. Tietämättömät voivat tarkistaa vaikkapa täältä, mitä seitan on.

And the greatest thing was that the food was genuinly good. We ate in four 100 % vegan restaurants: Candle 79, FranciaWild Ginger and Blossom. The winner for me was Blossom, although the food was delicious in all four places. Candle 79 was a great runner-up, we had dinner there on our first night with my sister-in-law and her husband. Francia and Wild Ginger are both Asian-style vegan restaurants, also worth recommending. On our last day we would have still wanted to have lunch in a bistro called Sacred Chow, but when we got to the right address (I checked it from several sources), there was no restaurant..? At that point I was annoyed that we passed earlier during the day a vegan restaurant called Angela Kitchen (which apparently is also good), but then there was no time to go back. Maybe next time then?😉 During our trip I got really excited about using seitan. It was amazing how they used it in the dishes. The ones who don’t know what seitan is can check it from here.

DSC_0259 - Copy

Illallisella Franciassa.
Having dinner at Francia.

Ja sitten elämän makeaan puoleen… Vegaanileipomoitakin on Manhattanilla muutamia, maistelimme niistä kahden antimia. Olin aiemmin lukenut paljon BabyCakes NYC -leipomosta, jonka tuotteet eivät ole vain vegaaneja, vaan myös suurelta osin gluteenittomia eli hyvä paikka niille, joilla on allergioita. Söin kahvilassa vaniljacupcakesin, joka oli kyllä herkullinen. Nam, heidän kuorrutustaan on pakko joskus kokeilla, oli nimittäin sen verran ihanan samettista.

Now to the sweet side of life… There are a few vegan bakeries also in Manhattan, we tried out two of them. I had read a lot about BabyCakes NYC, where the products are not only vegan but also mostly gluten-free. In other words, very good place for those with allergies. I had a vanilla cupcake, which was delicious. Yammy, I definitely have to try out their frosting, it was so wonderfully velvety.

DSC_0157 - Copy

Mies otti gluteiinittoman suklaakakun (ei allergioiden vuoksi, mutta hän vaan rakastaa suklaakakkuja), joka oli meille molemmille pettymys. Varmasti he olivat tehneet parhaansa, mutta kakun koostumus (mureni) ja maku (jotenkin tunkkaisen makuinen) eivät todellakaan säväyttäneet meitä. Ymmärrän toki, että gluteiinittomasti leipominen on oma taiteenlajinsa ja vaikea sellainen, mutta luulisin heidän tehneen todella paljon tuotekehitystyötä ja kokeilleen jos jonkinlaisia yhdistelmiä ja jauhoja. Näin ollen odotin parempaa, varsinkin maun suhteen.

Husband ordered a glutein-free chocolate cake (not that he has any allergies, but he just loves chocolate cakes), which was a disappointment to us both. I’m sure they had done their best, but the consistency of the cake (it crumbled) and the taste (somehow stuffy) didn’t really turn us on. I’m well aware of that baking glutein-free is an art form of its own and a difficult one, but I assume they did a lot of product development and tried all kinds of combinations and flours. So I expected something tastier.

DSC_0156 - Copy

Blossom Bakery taas oli BabyCakesiin verrattuna mielestäni omaa luokkaansa. Heiltä maistelimme croissanteja, viittä erilaista cupcakesia (vaniljaa vaniljakuorrutteella, suklaata vaniljakuorrutteella, black bottomia, red velvetiä ja porkkanaa), suklaahippukeksejä suklaakakkua. Eli todellakin maistelimme antaumuksella (tosin useammalle päivälle jaettuna)😉 Täytyy sanoa, että kaikki olivat hyviä, mutta mielestäni ylivoimainen ykkönen oli suklaakakku. Siellä oli välissä ja päällä ihanaa suklaista massaa, joka mielestäni oli hieman suolaista. Siis ihana makean ja suolaisen yhdistelmä. Nyt vaan kotikeittiöön kokeilemaan, osaanko jäljitellä sitä🙂

In my opinion Blossom Bakery was in the league of their own compared to BabyCakes NYC. We bought croissants, five different cupcakes (vanilla with vanilla frosting, chocolate with vanilla frosting, black bottom, red velvet and carrot cupcakes), chocolate chip cookies, and chocolate cake from them. And we enjoyed them with pleasure (divided to a couple of days)😉 I must say that all of them were good, but my favourite was definitely the chocolate cake. It had some lovely chocolaty paste inside and on top, which to me tasted a little salty. So a wonderful combination of sweet and salty. Now I have to do some tests in my kitchen to see if I can imitate it🙂

IMG_0101 - Copy

Kävimme tietysti myös Magnolia Bakery -leipomossa, joka on cupcakesien (tai kai suomeksi kuppikakkujen) alkulähde. Yksi leipomon perustajista kehitti/keksi ne 90-luvun puolivälin tienoilla ja siitä lähtien ne ovat levinneet ympäri maailmaa. Leipomo sisustus oli minun makuuni, sopivan epäjärjestyksessä oleva ja “karu”.

We, of course, also visited one more famous bakery, Magnolia Bakery, which is the original source of cupcakes. One of the founders of the bakery invented them in the mid of the 90s and since then they have spreaded all over the world. I liked the interior of the bakery, it was nicely unorganized and rough.

DSC_0333 - Copy

DSC_0318 - Copy

DSC_0320 - Copy

Maistoimme myös muutamaa heidän cupcakesiaan (vaikka eivät olekaan vegaaneja, mutta saimme niitä tekemällämme The Sex And The City -kierroksella, josta tuonnempana lisää), mutta valitettavasti ne eivät olleet minun ja Mieheni makuun ollenkaan. Aivan älyttömän makeita pommeja ja kuorrutuksen epäluonnollinen värikään ei houkutellut syömään loppuun. Joten loput cupcakeseistämme löysivät loppusijoituspaikkansa yleisestä roskakorista.

We also got a taste of their cupcakes (although they’re not vegan, but we got them during The Sex And The City tour that we took part in, more about it later), but unfortunately they weren’t to mine or Husband’s taste at all. They were ridiculously sweet bombs and the artificial colour of the frosting didn’t really tempt us to finish the cupcakes. So the rest of our cupcakes found their end location in a public bin.

DSC_0324 - Copy

DSC_0321 - Copy

Cupcakeseja sai New Yorkissa joka puolelta, kuten näkyy.

You were able to get cupcakes everywhere in New York, as you can see.

DSC_0127 - Copy

DSC_0361 - Copy

Ja tottahan törmäsimme myös “kotoiseen” ruokaan, nimittäin saksalaiseen kojuun joulumarkkinoilla. Sieltä olisi saanut mm. Bratwurstia ja Glühweinia. Ei ole varmaan kenellekään iso yllätys, että emme pysähtyneet huikopalalle😉

And of course we bumped into some “homy” food, namely at a German Xmas market stand. E.g. Bratwurst and Glühwein (German mulled wine) was on the menu there. I don’t think it’s a big surprise to anyone that we didn’t stop there😉

DSC_0182 - Copy

Lisää ruokakuvia on tulossa myöhemmin ruokablogini puolelle…

More food pics can be seen in my food blog later…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s